Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun käyttö pakkasella

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kannattaako ilmalämpöpumppu sammuttaa -20 ja kovemmilla pakkasilla?

Uusimmat ilmalämpöpumppumallit joissa r32 -kylmäaine, tuottavat lämpöä jopa -35 asteen pakkasessa.

Vanhemmat pumppumallit joissa r410a -kylmäaine, tuottavat lämpöä jopa -25 asteen pakkasessa.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön kompressori on öljyvoideltu. Pakkaskelillä esim. -20 asteessa sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys -15 asteessa on mekaanisesti kuluttavaa kompressorille öljyn jähmettyessä eli voiteluominaisuudet heikkenee hetkellisesti ennen kuin öljy lämpeää. Suosittelemme pitämään ilmalämpöpumppua käynnissä (valmistajan käyttöohjeita ensisijaisesti noudattaen), kunhan sisäyksikkö puhaltaa lämmintä ilmaa poislukien sulatusjaksot.

Mistä sulatusjakson tunnistaa?

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön kenno huurtuu / jäätyy talvella lämmityskäytössä. Pumppu aika ajoin käynnistää sulatusjakson sulattaakseen ulkoyksikön kennon ja tällöin kylmäaineen kiertosuunta muuttuu päinvastaiseksi sulatuksen ajaksi. Sulatusjakson aikana sisäyksiköstä saattaa tulla viileää ilmaa kun lämpöä siirretään ulkoyksikölle sulatusta varten. Sulatusjakso kestää yleensä ilmalämpöpumpun mallista riippuen n.5-15 minuuttia.

Sulatusjakson aikana ulkoyksikön alta valuu vettä ja sisäyksiköstä voi kuulua vähän niin kuin perunakattilan porinaa / kovaa puhinaa. Äänet kantautuvat kylmäaineputkia pitkin ulkoyksiköstä sisäyksikölle.

Ilmalämpöpumpun käyttö pakkasella


Ylläpitolämpötila esim. kesämökillä

Jos käytät ilmalämpöpumppua ylläpito -lämmityksellä esim. +10 astetta niin suositeltavaa on jättää sähköpatterit tms. lämmönlähde varmuuden vuoksi päälle, joihin termostaatit on säädetty +7 asteeseen, tällöin pumppu tuottaa suurimman lämmöntarpeen.

Jos sisälämpötila tippuu liian alhaiseksi niin ulkoyksikön sulatusjakso voi jäädä vajaaksi, tällöin pahimmassa tapauksessa vaarana on ulkoyksikön rikkoutuminen.

 


Voit ostaa pumppusi meiltä asennettuna myös OP:n rahoituksella.

Laske itsellesi sopiva kuukausierä laskurilla ja täytä hakemus helposti kotisivuillamme.

Esimerkiksi 2500€ luotto 5-vuoden maksuajalla on n. 53€/kk

Meiltä saat ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput ja ilmanviilentimet asennettuna tarvikkeineen ja asennustöineen OP-rahoituksella.

Myös sähkötyöt ja kaikki palvelut osamaksulla (OP-rahoitus).

Katso täältä meidän kaikki ilmanviilentimet ja jäähdytyskoneet

Katso täältä meidän kaikki ilmalämpöpumput

Katso täältä meidän kaikki ilma-vesilämpöpumput

Kotitalousvähennyslaskuri 2024

 

Asennuspalvelu Hopiavuori Oy

Vanha Turuntie 1, 24800 Halikko

Y-tunnus: 3328548-7

Puhelin: 045 8654747

Yhteydenotot: Tarjouspyyntölomake tai puhelin

Kotitalousvähennyksen määrä

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudestaVähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä  tarvikkeista tai matkakuluista. Tämän vuoksi yrittäjän tai yrityksen on eriteltävä myös vähennykseen oikeuttamattomat kulut laskulle. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa  kalenterivuodessa. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä, ja omavastuu vähennetään vain kerran. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö. Vuodesta 2022 alkaen voit saada kotitalousvähennystä aikaisempaa enemmän, jos teetät kotitalous-, hoiva- tai hoitotyötä tai luovut öljylämmityksestä. Siksi laskurissa kysytään vähennyksen tyyppiä.

Asennamme, myymme ja huollamme lämpöpumppuja, ilmavesilämpöpumppuja ja ilmanjäähdytyskoneita (ilmanviilennyskoneita) n.120km säteellä Salosta. mm.seuraavilla paikkakunnilla: Salo, Muurla, Pertteli, Kuusjoki, Halikko, Kisko, Suomusjärvi, Kiikala, Perniö, Särkisalo, Kemiö, Sauvo, Paimio, Marttila, Koski tl, Somero, Parainen, Piikkiö, Kaarina, Lieto, Tarvasjoki, Aura, Turku, Naantali, Raisio, Rusko, Vahto, Karinainen, Mellilä, Rymättylä, Masku, Lemu, Askainen, Nousiainen, Pöytyä, Loimaa, Forssa, Karkkila, Lohja, Espoo, Helsinki, Vantaa, Kerava, Tuusula, Järvenpää.

©2024 Asennuspalvelu Hopiavuori

Call Now Button