Asennuspalvelu Hopiavuori
Kustannustehokas valinta Salo

ILMANVAIHTOKANAVIEN PUHDISTUKSET, MITTAUKSET JA SÄÄDÖT

Tarjoamme mm. seuraavia palveluita:

– Ilmastoinnin puhdistukset, Ilmavirtojen mittaukset ja säädöt (tasapainotukset) painesuhteiden mittaukset

– Ilmanvaihtokoneiden huollot, korjaukset ja asennukset

– Mekaaniset asennukset, korjaukset, sähkömoottoreiden, puhaltimien, pumppujen laakeroinnit ja huollot ym.

Energiatehokas ja Terveellinen Ilmanvaihto

Puhdas ja terveellinen sisäilma on ihmisen hyvinvoinnin perusta.

Ilmanvaihdolla pyritään saamaan rakennukseen terveellinen ja viihtyisä sisäilma. Asuinrakennusten ilmanvaihto järjestetään siten, että ulkoilmaa tuodaan oleskelutiloihin kuten makuu- ja olohuoneisiin ja ilmaa poistetaan tiloista, joissa epäpuhtauksia pääasiassa syntyy, kuten keittiöstä, WC:stä, pesu- ja kylpyhuoneesta sekä vaatehuoneesta. Ilma virtaa siis oleskelutiloista aputiloihin päin.

Ilmanvaihdon tulee toimia jatkuvasti vähintäänkin minimiteholla. Rakennuksessa tarvitaan aina perusilmanvaihtoa, joka poistaa rakennus- ja sisustusmateriaaleista vapautuvat epäpuhtaudet. Asunnon ilmanvaihto on sopiva, kun oleskelutilojen ilma vaihtuu kerran kahdessa tunnissa.

Koneen säätö

Neliasentoisessa ilmanvaihtokoneessa asentojen suositeltavat käyttötavat eri asumistilanteissa ovat seuraavat:

Asento 1 • poissaoloasento, kun asunto on tyhjillään • huom! 1-asento ei ole riittävä, jos asuntoon jää kuivuvaa pyykkiä.

Asento 2 • asunnossa oleskelee yksi tai kaksi henkilöä • tyhjillään olevassa asunnossa kuivataan pyykkiä • pakkaskeleillä usein riittävä asento isommallekin porukalle.

Asento 3 • normaaliasento, jolla tyypillisesti saavutetaan mitoitusilmamäärä • asunnossa oleskelee useampi henkilö • normaali ruuanlaitto • pyykin kuivaus, pesutilojen kuivaaminen suihkussa käynnin jälkeen.

Asento 4 • ilmanvaihdon tehostusasento • käryn poisto ruuanlaiton yhteydessä • saunominen • sukujuhlat tai muu vastaava ison porukan kokoontuminen.

Suodattimien vaihto

Suodattimet on sijoitettu lämmöntalteenotto-osan molemmille puolille. Tuloilmalle on tavallisesti varattu kaksi suodatinta, karkeasuodatin ja hienosuodatin. Poistoilmalle on varattu yksi karkeasuodatin. Suodattimet voidaan helposti vetää ulos paikoiltaan puhdistusta ja uusimista varten. Suodattimet tulee puhdistaa esimerkiksi imuroimalla pari kertaa vuodessa ja uusia vähintään kerran vuodessa.

Likaantuneet suodattimet heikentävät lämmöntalteenotto-osan toimintaa, koska ne alentavat etenkin tuloilman virtausmäärää. Lisäksi huonetilojen ilman vaihtuvuus heikkenee. Likaantuneet suodattimet heikentävät lämmöntalteenottokennon läpi kulkevia ilmavirtoja ja pienentävät näin hyödyksi saatua lämpömäärää. Hyötysuhteen lasku voi lisätä lämmitysenergian kulutusta.

Kanaviston kunnossapito

Ilmanvaihtokanaviston nuohousta koskevat rakentamismääräykset asettavat tiettyjä aikarajoja. Suositeltavaa olisi nuohota kanavat tarpeen mukaan, kuitenkin vähintään kymmenen vuoden välein ja samalla mitata/säätää tulo ja poisto ilmamäärät kohdilleen.

Lisätietoa

https://www.motiva.fi/files/6147/Energiatehokas_ilmanvaihto2012.pdf


Voit ostaa pumppusi meiltä asennettuna myös OP:n rahoituksella.

Laske itsellesi sopiva kuukausierä laskurilla ja täytä hakemus helposti kotisivuillamme.

Esimerkiksi 2500€ luotto 5-vuoden maksuajalla on n. 53€/kk

Meiltä saat ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput ja ilmanviilentimet asennettuna tarvikkeineen ja asennustöineen OP-rahoituksella.

Myös sähkötyöt ja kaikki palvelut osamaksulla (OP-rahoitus).

Katso täältä meidän kaikki ilmanviilentimet ja jäähdytyskoneet

Katso täältä meidän kaikki ilmalämpöpumput

Katso täältä meidän kaikki ilma-vesilämpöpumput

Kotitalousvähennyslaskuri 2023